Potkunyrkkeily

Kickboxing eli Potkunyrkkeily

Kickboxing eli Potkunyrkkeily on moderni ja pelkistetyn tehokas kamppailumuoto. Kickboxing on alkujaan kehitetty täyden kontaktin kilpailumuodoksi, joten lajissa harjoitellaan vain toimivia, käytännön ottelutilanteissa käytettäviä tekniikoita.

Potkunyrkkeily sopii tehokkuutensa vuoksi erinomaisesti kuntoilumuodoksi – suurin osa Suomen kolmesta tuhannesta potkunyrkkeilijästä onkin mukana ihan kuntoilumielessä. Potkunyrkkeilyssä on kyse itsensä voittamisesta, ja suoritteita tehdään aikaa vastaan, jolloin jokainen voi puskea harjoituksesta niin rankan kuin haluaa. Kamppailuakatemiallakin on testattu Potkunyrkkeilyn tehokkuutta sykemittarin avulla, ja esimerkiksi Potkunyrkkeilyn ohjaajalta Ilarilta on saatu puristettua tunnin treenissä 1300kcal kulutus, ja 202 maksimisyke. Potkunyrkkeily kohottaa monipuolisesti mm. voimaa, nopeutta, notkeutta ja kestävyyttä. Lisäksi arjen stressi unohtuu samalla kun lyö ja potkii täysillä potkutyynyjä.

Kamppailuakatemialla harjoitellaan K1 -tyylin Potkunyrkkeilyä, jossa on sallittua alapotkut sekä polvipotkut. Meilläkin Potkunyrkkeilyä voi myös harjoitella vain kuntoilumielessä, eikä otteluharjoitteet ole harrastajalle pakollisia. Harjoitukset koostuvat alkulämmittelystä, mm. lyönti- potku- suojaus- ja väistötekniikoiden opettelusta sekä erilaisista pari- ja välineharjoitteluista.

Kamppailuakatemia kuuluu kansainväliseen Ironman Kickboxing Clubiin, ja valmentajamme ovatkin käyneet Ironmanin ohjaajakoulutuksen suoraan salin perustajan, Jyrki Saarion, johdolla.

Kiinnostaako aloittaa uusi kamppailulaji?

Ota yhteyttä!
Potkunyrkkeilytreenien vetämisestä vastaavat:

Ironman Kickboxing Savonlinnan perustajajäsenet: Ilari, Anna-Kaisa, Jyrki, Jukka ja Juha